De heere Schouten steekt weer van wal

Nu het voorjaar weer aangebroken is, steken de veerponten in de regio weer van wal. De Zijlboot brengt voetgangers en fietsers vanuit de Merenwijk sinds enkele weken weer naar de overkant. Komende vrijdag kiest ook Voetveer ‘De heere Schouten’ weer het ruime sop. Dit ruim een eeuw oude salonbootje brengt wandelaars vanaf recreatie-eiland Koudenhoorn, dat vanuit de Merenwijk goed te bereiken is, naar de Zwanburgerpolder en vanaf de Zwanburgerpolder naar De Tengnagel. De totale wandel- en vaartocht heeft een lengte van ongeveer 7,5 km en voert langs een aantal eilandjes in de Kagerplassen. In de Zwanburgerpolder is een observatieplatform vanwaaruit het gebied met de daar aanwezige planten en dieren bewonderd kan worden. Op het voetveer zijn veldkijkers beschikbaar.

‘De heere Schouten’ wordt bemand door vrijwilligers. In april en september vaart hij op vrijdag, zaterdag en zondag en in de maanden mei tot en met augustus van dinsdag tot en met zondag. De salonboot vaart op genoemde dagen tussen 10.00 en 17.00 uur. Er kunnen per keer maximaal 12 mensen mee. De boot is niet toegankelijk voor fietsen, rolstoelen en honden en dat geldt grotendeels ook voor de wandelroute.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×