Paasvieringen in de Regenboog

De vieringen van Kerkelijk Centrum de Regenboog in de Merenwijk, staan komende week in het teken van Pasen. Aanstaande zondagochtend is er om 10.00 uur de viering van Palmpasen, waarbij kinderen met palmpaasstokken door de kerk trekken, terwijl kinderkoor Spetters liederen zingt. Daarna trekt een groep kinderen naar verpleeghuis Overhyn, om de bewoners mee te laten delen in het feest. Op Witte Donderdag (9 april) wordt om 19.30 uur het Laatste Avondmaal gehouden. Deze dienst begint feestelijk en eindigt ingetogen, in afwachting van de gebeurtenissen die Jezus te wachten staan. Een dag later, op Goede Vrijdag, wordt om 19.30 uur de marteldood van Jezus herdacht. Het Regenboogkoor zingt dan het oratorium “Als de graankorrel sterft”.

Op Stille Zaterdag is er om 21.30 uur de Paaswake. Onder leiding van het Regenboogkoor zingt de gemeente liederen over de opstanding en het nieuwe licht.De paasweek wordt tenslotte afgesloten op Eerste Paasdag. Om 10.00 uur vieren de aanwezigen het Paasfeest, eveneens samen met het Regenboogkoor.De diensten zijn oecumenisch van aard. Dat wil zeggen dat er afwisselend een predikant en een pastoor voorgaan. De Regenboog is te vinden aan Watermolen 1. Op www.deregenboogmerenwijk.nl staat meer informatie.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×