Ziggo start met interactieve televisie

Kabelbedrijf Ziggo start op maandag 6 april met het aanbieden van interactieve televisie. Gebruikers kunnen dan hun eigen avondje TV-kijken samenstellen. Abonnees kunnen kijken naar actuele films en series in HD en programma’s die recent of lang geleden op TV zijn geweest. Om van Ziggo Interactieve Televisie gebruik te kunnen maken, heeft men een speciale interactieve HD-ontvanger nodig van Cisco of Samsung. Om de abonnees goede en recente films en series te kunnen bieden heeft Ziggo contracten afgesloten met onder andere Warner Bros en Disney. De films van Warner Bros komen gelijktijdig met de release op DVD, ook via het interactieve pakket beschikbaar.

De richtprijs voor de Cisco interactieve HD-ontvanger met PVR bedraagt € 459,-. Met deze recorder is het mogelijk programma’s in HD-kwaliteit op te nemen, en later op elk gewenst moment terug te kijken. De richtprijs van de Samsung interactieve HD-ontvanger (zonder PVR) bedraagt € 359,-. Het is ook mogelijk de ontvangers in combinatie met een tweejarig abonnement op het Interactief Totaal Pakket te kopen. Voor de Cisco-ontvanger betaalt men dan € 130,- en voor de Samsung-ontvanger € 90,-. Voor het abonnement betaalt de klant dan € 16, 95 per maand. Het Interactief Totaal Pakket bestaat uit de diensten TV-theek, en Net Gemist.

Bij de introductie van Ziggo Interactieve Televisie kan de abonnee gebruik maken van de volgende diensten:

Net Gemist
Met deze dienst kan de abonnee programma’s terug kijken die hij gemist heeft of graag nog een keer wil zien. Men kan maximaal tot 10 dagen terug kijken. Het betreft programma’s van de Nederlandse publieke omroepen, SBS6, Net 5 en Veronica en alleen programma’s die door de omroepen zijn vrijgegeven. Bijvoorbeeld: Hart van Nederland, Help Mooi Weer De Leeuw, Alleen nog een man, Ruby Wax goes Dutch,etc. Net Gemist kost €4,95 per maand.

Ooit Gemist
Deze dienst krijgt de abonnee gratis als hij zich geabonneerd heeft op een of meerdere digitale keuzepakketten. Een aantal van de zenders uit de digitale pakketten biedt ook speciale content in Ooit Gemist aan. Men kan dan programma’s bekijken die ooit door de zender zijn uitgezonden.

Wedstrijd Gemist
Abonnees met een abonnement op Eredivisie Live kunnen met Wedstrijd Gemist de wedstrijden later in de week te bekijken. Daarnaast kunnen abonnees die geen abonnement op Eredivisie Live hebben via Wedstrijd Gemist tegen betaling een wedstrijd bekijken. (€ 6,95 per wedstrijd.)

On Demand
Met deze dienst kan de abonnee met één druk op de knop van de afstandsbediening de nieuwste films (gelijktijdig met het verschijnen op dvd) en series bekijken op zijn televisie. Na bestelling is de film 24 uur lang te bekijken. De film is te pauzeren, terug en vooruit te spoelen. De film kan in deze 24 uur zo vaak bekeken worden als gewenst. Alle films zijn in DVD-kwaliteit en een gedeelte van de films is in HD. Het aantal beschikbare titels in HD zal de komende maanden sterk toenemen. Per maand wordt 25 procent van de films en series vervangen door nieuwe films en series De kosten variëren van €2,95 tot €7,95.

TV-theek
Deze dienst bevat honderden wat oudere films en series die al eens op TV geweest zijn. Men kan zoveel en zovaak als men wilt de films en series bekijken Per maand wordt 25 procent van de films en series vervangen door nieuwe films en series. TV-theek kost €9,95 per maand.

Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×