Pasen in de Hartebrugkerk

In de Hartebrugkerk vinden de komende tijd een aantal vieringen plaats die in het teken staan van Pasen. Voorganger is pater Ton Peters. De muzikale omlijsting is in handen van het Dameskoor, de Schola Cantorum, het Hartebrugkoor en organist Jan Verschuren.Op Witte Donderdag brengt de Schola Cantorum om 19.30 uur tijdens de eucharistieviering, de VIIIe Gregoriaanse Mis en wisselende gezangen ten gehore. Dorien van Rumt en Jan Mooij leveren solistische bijdragen.

Op Goede Vrijdag wordt om 15.00 uur de Kruisweg gebeden. Het dameskoor zal dan enkele coupletten uit het Stabat Mater zingen. Die avond om 19.00 uur is er een dienst rond het Lijdensverhaal. De Schola Cantorum zingt wisselende Gregoriaanse gezangen. Dorien van Rumt en Jan Mooij zullen enkele sologezangen ten gehore brengen.De paaswake wordt op Stille Zaterdag gevierd en begint om 23.30 uur, gevolgd door de viering op Paaszondag, die om 11.00 uur begint. Tijdens deze twee vieringen zingt het Hartebrugkoor de Missa Sacratissimi Cordis Jesu van J.A. Korman, de motetten Surrexit Christus en Sanctus van Urmas Sisask en het jubelende motet Freut Euch van Johann Sebastian Bach.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×