Gemeente treft schikking met ActiVite

Het geschil tussen de gemeente Leiden en zorgorganisatie ActiVite is uit de wereld. Beide partijen hebben de afgelopen maanden gezocht naar een goede oplossing. De gemeente heeft zich nu bereid verklaard een financiële schikking te treffen van 350.000 euro. In de zomer van 2008 heeft ActiVite een kort geding aangespannen tegen de gemeente. ActiVite is een van de organisaties die bij de invoering van de Wmo een aanbod aan de gemeente heeft gedaan voor het leveren van hulp bij de huishouding. Bij het proces van herindicatie – op welke niveau hulp in de huishouding heeft een cliënt recht – in 2008 werd duidelijk dat de gemeente en ActiVite verschillende uitgangspunten hanteerden. Voor ActiVite reden om een procedure te starten. De gemeente Leiden is bij dit kort geding in het gelijk gesteld, maar daarmee was het probleem niet opgelost.

Door de overeenkomst is een kostbare vervolgprocedure voorkomen. Zowel ActiVite als de gemeente hechten aan een goede relatie. ActiVite is een van de grotere partners en levert tweederde van alle hulp in de huishouding waar de gemeente Leiden vanuit de Wmo verantwoordelijk voor is. Ook biedt ActiVite veel werkgelegenheid in de regio. Een aspect dat voor de gemeente zwaar meewoog in het streven om er gezamenlijk goed uit te komen en de overeenkomst voort te kunnen zetten.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×