Alles over wijn op Leidse Wijndag

Tijdens de Leidse Wijndag in Scheltema kunnen wijnliefhebbers niet alleen proeven, ze kunnen ook van alles over wijn te weten komen. Er zijn ruim 100 witte, rosÈ, rode en mousserende wijnen uit allerlei landen te vinden. Vinologen adviseren bij het kiezen van de juiste wijn bij een bepaald gerecht, of bepaalde smaakvoorkeur. Ook vertellen wijnboeren over hun werk en kunnen er allerlei kazen en andere lekkernijen geproefd worden.

Verder kunnen de aanwezigen terecht bij een kraam met boeken over wijn en kunnen ze deelnemen aan een snelcursus wijnproeven. Er zijn ook wijnen te koop, waaronder de ´Leidens Ontzet´ wijn, een kruidige rode Spaanse tempranillo wijn. Tijdens de Wijndag presenteert de secretaris van de 3-October Vereeniging de zwoele en geurige witte ‘Leidens Ontzet’ wijn. Tenslotte wordt ook de verkiezing van de Leidse zomerwijn gehouden.De Leidse Wijndag vindt plaats op zondag 19 april en duurt van 13.00 tot 17.30 uur. Deelname kost 10 euro. Opgeven kan via het formulier dat te vinden is op www.Leidsewijndag.nl.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×