Oranjerie winnaar Klimaatstraatfeest

De Leidse Oranjerie is één van de winnende klimaatstraten en wint een gratis klimaatstraatfeest. Er deden in totaal 3.000 straten mee aan de door de Milieudienst West-Holland georganiseerde klimaatstratenwedstrijd. Deelnemers konden klimaatpunten verdienen door bijvoorbeeld spaarlampen te gebruiken, door energietips te geven, of met de hele buurt een klimaatactie op te zetten. De 500 straten met de meeste klimaatpunten ontvangen C1000-bonnen, waarmee ze inkopen kunnen doen voor de klimaatstraatfeesten die op zaterdag 16 mei plaatsvinden.In Leiden kreeg duurzaam-wonenproject De Oranjerie de meeste punten. De andere drie Leidse winnaars zijn de Pelikaanhof, de Genestetstraat en de Morsweg. De Oranjerie organiseert op 16 mei een open huis, zodat belangstellenden kunnen zien wat het duurzaam-wonenproject inhoudt. Wethouder Steegh zal het open huis openen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×