CDA vraagt aandacht voor zwerfvuil

Het CDA vraagt aandacht voor het zwerfafval dat na marktdagen blijft liggen, en zo meeuwen aantrekt. Uit een gehouden stadsenquête blijkt aldus de partij dat ongeveer de helft van de Leidenaars last van meeuwen heeft en dat een groot deel van die overlast wordt veroorzaakt door zwerfvuil.De partij is te spreken over het artikel over meeuwenoverlast, dat op 3 april in de Stadskrant stond. Dat artikel bevatte onder meer een aantal tips om overlast te beperken.

“Het lijkt erop dat de gemeente de meeuwenoverlast nu wel serieus neemt en hier werk van maakt. Voor bestrijding van de overlast is de medewerking van de Leidenaar nodig en hier wordt ook toe opgeroepen. De CDA fractie heeft zich altijd sterk gemaakt voor een gecoordineerde aanpak van meeuwenoverlast. Dat het onderzoek van de universiteit wordt voortgezet in combinatie met andere steden als Alkmaar en Den Haag is positief. Het feit dat zwerfvuil als grootste bron van overlast wordt genoemd in de eigen wijk en dat bijna de helft van de ondervraagden overlast heeft van meeuwen noopt tot actie,” aldus gemeenteraadslid Frank van Dijk.

Leiden Nieuws


Sleutelstad Media
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×