RRC breidt pijnbehandeling uit

Het Rijnlands Revalidatie Centrum (RRC) heeft de mogelijkheden tot pijnbehandeling uitgebreid. Dit is nodig, omdat het aantal mensen dat met chronische pijn kampt, toeneemt. Zo hebben steeds meer personen last van RSI, fibromyalgie, een whiplash of rugpijn. Dergelijke chronische klachten, leiden dikwijls tot slaapproblemen, minder sociale contacten en depressiviteit.De behandelmethode van het RRC richt zich op de aanpak van die gevolgen.

De revalidanten leren onder andere om anders met hun energie om te gaan en bepaalde gedragspatronen te doorbreken. Op die manier kunnen de vervelende gevolgen van de aandoening afnemen, waardoor de patiènt meer plezier in het leven krijgt. Uiteindelijk kan dit zelfs tot herstel leiden. Bij de behandeling zijn een revalidatiearts, een fysiotherapeut, een ergotherapeut, een haptonoom, een maatschappelijk werker en een psycholoog betrokken. Deelname kan alleen na verwijzing door een arts.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

Privacy Policy

×