Man steelt en heelt dummy's

Een 27-jarige Amsterdammer is afgelopen vrijdag aangehouden voor diefstal en heling. Agenten die die ochtend in burger over het Stationsplein liepen, volgden de man al een tijdje omdat hij zich vreemd gedroeg. Hij sprak steeds voorbijgangers aan, die hem vervolgens wegstuurden. Op een bepaald moment zagen de agenten hoe de Amsterdammer in gesprek raakte met een 20-jarige Leidse die iets van de man aannam. De dienders wilden hier meer van weten en vroegen de Leidse om uitleg. Ze verklaarde dat ze net voor 25 euro een mobieltje gekocht had. De Amsterdammer die werd aangehouden, bleek in totaal drie mobieltjes bij zich te hebben, die hij aan meerdere mensen had aangeboden. Het bleken nauwelijks van echt te onderscheiden dummy´s te zijn, die gestolen waren uit twee Leidse telefoonwinkels. De Leidse werd aangehouden wegens heling en de Amsterdammer wegens diefstal en heling. De twee hebben een dagvaarding gekregen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×