Vredesdag voor pabo-studenten

Vandaag is geen standaard lesdag voor de tweedejaars pabo studenten. De pabo docenten en studenten van de Hogeschool Leiden, hebben voor hen namelijk een themadag in het kader van Vredeseducatie georganiseerd. Onder het motto ‘’Vrijheid maak je met elkaar!’ maken de studenten kennis met personen die hebben ervaren hoe het is om niet in vrijheid te leven. De dag begon met een inleiding van onder meer Merijn de Jong van United Civilians for Peace. Hij benadrukte het belang van vredeseducatie en riep de docenten in spe op deze boodschap door te geven aan hun leerlingen.

Verder volgen de studenten diverse workshops van onder andere Kamp Westerbork, Studenten uit oorlogslanden,Kanjertraining, Veteranen, Amnesty International en Vluchtelingenwerk.Daarna verzorgt ‘De Verhalenman’ (Karel Baracs), een voorstelling waarin hij het oorlogsverhaal ‘’Waarom lijn 8 niet rijdt’’ vertolkt.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×