Zweeds koninklijk paar te gast in Sleutelstad

Morgenmiddag zijn de Zweedse Koning Carl XVI Gustaf en koningin Silvia te gast in Leiden. Vandaag zijn ze in Nederland aangekomen voor een driedaags staatsbezoek, dat in het teken staat van bevestiging van de goede contacten tussen beide landen. Het koninklijk paar zal onder andere genieten van een staatsbanket met koningin Beatrix op Paleis Noordeinde. Ook zullen de Zweedse koning en koningin een krans leggen bij het Nationaal Monument op de Dam. Morgenmiddag zijn ze te gast bij de universiteit van Leiden. De koning woont daar een seminar “duurzame steden” bij. Koningin Silviais aanwezig bij de discussiebijeenkomst “rechten van het kind”.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×