Twee sterren voor veilig ondernemen

Volgende maand ontvangt de burgemeester de tweede ster van het Keurmerk Veilig Ondernemen. Leiden ontving in 2007 de eerste ster. De werkgroep winkelcriminaliteit heeft er het afgelopen jaar alles aangedaan om ook de tweede ster in de wacht te slepen, en dat is gelukt. “We zijn gewogen en goed bevonden! In Leiden is het veilig ondernemen en dus ook veilig winkelen en dat is een prachtige opsteker voor de stad” aldus Centrummanager Joost Bleijie. Nu Leiden twee sterren heeft, voldoet de Sleutelstad aan de landelijke voorwaarden voor veilig ondernemen. De beoordelingscriteria die gemeten zijn, zijn onder meer Veiligheid in en rondom de winkels, het bestrijden van overlast, het verbeteren van het uiterlijk van het winkelgebied en brandveiligheid van winkels.

De werkgroep Winkelcriminaliteit, die onder andere bestaat uit de gemeente, de Kamer van Koophandel, de Politie, de Brandweer en de Winkeliersverenigingen, stelt nu alles in het werk om ook de derde ster te bemachtigen.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×