D66 bezorgd over nieuwe plannen belastingkantoor

D66 is bezorgd en verbaasd over de gewijzigde plannen voor het voormalige belastingkantoor. In eerste instantie was het onder andere de bedoeling dat het Loket Werk & Inkomen van het UWV (LWI) er gevestigd zou worden. Ook zou het gemeentelijke team Werk, Inkomen & Zorg, nog voor de zomer in het pand trekken en daar de komende 10 jaar blijven zitten. Om het pand geschikt te maken voor die afdeling, was 2,2 miljoen euro beschikbaar. Op 14 april bleek uit een brief van het college echter, dat deze plannen veranderd zijn. Het Loket Werk & Inkomen wordt nu waarschijnlijk gevestigd in het Stadsbouwhuis. Daarnaast zal niet alleen de afdeling Werk, Inkomen en Zorg van de gemeente naar het belastingkantoor verhuizen, er zal ook een aantal andere afdelingen meegaan.D66 maakt zich zorgen over deze veranderingen. Namens zijn partij legt duo-raadslid Eric Krijgsman het college een aantal vragen voor.

Hij vraagt ten eerste waarom de onderhandelingen die het UWV en de gemeente voerden over de huisvesting van het LWI in het belastingkantoor stuk zijn gelopen, en waarom het loket wel in het Stadsbouwhuis gevestigd kan worden. Daarbij vraagt hij zich af waarom het Stadsbouwhuis wel voor het LWI beschikbaar is en niet voor de ambtenaren van de gemeente, die naar het belastingkantoor moeten verhuizen. Krijgsman wil verder weten hoeveel de vestiging van het LWI in het Stadsbouwhuis gaat kosten. Naast de 2,2 miljoen van de Gemeente, stelden het UWV en het ministerie van Sociale Zaken een bedrag van 1,325 miljoen euro beschikbaar voor de vestiging van het LWI in het belastingkantoor. Krijgsman wil weten of dat bedrag ook in deze nieuwe vorm nog steeds beschikbaar is. Verder vraagt het duo-raadslid hoeveel gemeente-afdelingen er in het belastingkantoor gevestigd gaan worden en of dat nog altijd voor een periode van 10 jaar is. Ook wil hij weten of al bepaald is, waar deze afdelingen daarna hun intrek nemen. Als de afdelingen er langer dan 10 jaar blijven, is Krijgsman benieuwd naar de extra kosten die de duurzame inrichting van het gebouw met zich meebrengt. Het was aanvankelijk de bedoeling dat de ambtenaren van het team Werk, Inkomen en Zorg nog voor de zomer hun intrek in het belastingkantoor zouden nemen, omdat hun huidige werkplekken te veel verouderd zijn. Nu deze verhuizing nog een jaar op zich laat wachten, wil Krijgsman weten hoe hoog de kosten van het langer huisvesten van de afdeling op de huidige locatie zijn. Ook informeert hij naar de totale kosten van de vertraging.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×