Lezing overlevende rampzalige K2-expeditie

Wilco van Rooijen die vorig jaar de rampzalige K2-expeditie overleefde, geeft komende zondag een lezing. De beroepsavonturier beklom in augustus samen met een aantal internationale klimmers de K2, gelegen in het Karakoramgebergte van de Himalaya. De groep bereikte de top zonder problemen. Bij de afdaling bleek echter dat een lawine de veiligheidslijnen weggeslagen had. Elf beklimmers kwamen daardoor om. Van Rooijen overleefde en doorstond enkele nachten op de berg, zonder slaapzak, eten of drinken.

Komende zondag vertelt hij hierover in Museum Volkenkunde. De lezing begint om 15.00 uur. Voorafgaand kunnen belangstellenden de tentoonstelling Karavaan door de Karakoram -de laatsteontdekkingsreizigers in de Himalaya (1929-1930) bezoeken. Na afloop kan het boek dat Van Rooijen over zijn avontuur schreef, worden aangeschaft. Deelname aan de lezing kost 12,50 euro, inclusief entree tot het museum.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×