Zwemwaterseizoen weer van start

Aanstaande vrijdag, 1 mei, gaat het zwemwaterseizoen weer van start. Misschien nog wat fris, maar er kan weer gezwommen worden in de daarvoor aangewezen openbare wateren. De provincie Zuid-Holland controleert regelmatig de kwaliteit van het zwemwater en brengt daarover een advies uit. Als het nodig is wordt er een negatief zwemadvies of een zwemverbod uitgevaardigd. Deze adviezen zijn terug te vinden op de website: www.zuid-holland.nl/zwemwater. daarnaast staat dit advies ook op borden bij de betreffende locaties.

Negatief zwemadvies geldt momenteel voor de Langeraarse plassen bij Langeraar. De oorzaak is een grote hoeveelheid giftige blauwwieren. Binnen twaalf uur na het zwemmen in water met blauwwieren kunnen mensen last krijgen van hoofdpijn, maagkramp, misselijkheid, braken, diarree, koorts, een pijnlijke of rode keel, oorpijn, oogirritaties, loopneus of gezwollen lippen. Mensen met een gevoelige huid kunnen huiduitslag krijgen in de vorm van rode, jeukende bultjes. De verschijnselen houden ongeveer vijf dagen aan en verdwijnen vanzelf.

Ook voor het Braassemermeer bij Roelofarendsveen geldt een negatief advies, dit in verband met de onveilige oevers.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×