Vrijheidsvuur in Doezastraat

Aanstaande dinsdag, 5 mei, zal burgemeester Lenferink rond 13.00 uur het Vrijheidsvuur ontsteken in de Doezastraat. Dit Vrijheidsvuur staat symbool voor Nationale Eenheid en voor Leven in Vrede en Vrijheid en maakt onderdeel uit van een estafette. De nacht daarvoor wordt het vuur namelijk ontstoken door burgemeester Van Rumund van Wageningen en vervolgens doorgegeven aan de heer Jansen, de Commissaris van de Koningin in de provincie Overijssel. Een Leidse estafettegroep, onder aanvoering van wethouder Witteman, zal het vuur in Wageningen gaan ophalen. De estafettegroep wordt tegen 12.45 uur in de Doezastraat verwacht.

Als alle sporters (lopers, fietsers, skaters en andere sporters) uit de rest van het land het Vrijheidsvuur hebben ontvangen, zal de Bevrijdingsestafette 2009 zich als een ‘lopend vuurtje’ door heel Nederland verspreiden.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×