Multifoon, foto: PR.

Laatste X concert van Music in Motion, bijzonder experiment

Voor het laatste concert in de reeks ‘Music in Motion’, die de X in samenwerking met Museum Volkenkunde organiseert, is een bijzondere groep gekozen. Het Ensemble Multifoon voert een apart experiment uit, met een combinatie van Indiase en Javaanse muziek. Het ensemble, dat de klanken van de oosterse gamelan vertaalt naar westerse muziek, bestaat uit vijf slagwerkers die de gamelan bespelen, vaak aangevuld door een violist en een klarinettist. Hierdoor ontstaat een interactie tussen wereldmuziek en hedendaagse muziek.

Het concert vindt plaats op zondag 17 mei, aanvang 15.00 uur.

De tentoonstelling is nog tot 24 augustus te zien in Museum Volkenkunde. Meer info: www.de-x.nl en www.volkenkunde.nl.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×