Leids eerbetoon aan Theo van Doesburg

De Gemeente Leiden en de Districtraad Centrum Noord zullen samen met het buurtcomité, voor het voormalige atelier van Theo van Doesburg aan het Kort Galgewater 3, aandacht besteden aan het feit, dat de herbestrating in de wijk is voltooid. De feestelijkheden vinden plaats op 28 mei, aanvang 17.00 uur. Op deze plek richtte Van Doesburg in 1917 het maandblad ‘De Stijl’ op, dat een grote impact had op de nationale en internationale kunstwereld. Het vignet van ‘De Stijl’, aangebracht in de bestrating, is weer hersteld en zal voorzien worden van een plaquette, die onthuld wordt door Van Doesburg’s enige erfgenaam: Wies van Morsel. Natuurlijk zal de kwestie van de fontein ‘Vierkant in Vierkant’ ook weer ter sprake komen. De gelijknamige stichting zet zich al 20 jaar in voor de realisatie van dit kunstwerk bij het Leidse Station. Op de website www.vierkantinvierkant.nl wordt het projectplan uitvoerig beschreven en geïllustreerd. (Montagefoto: architect Dickens van der Werff).

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×