Week van Diversiteit bij Universiteit Leiden

De universiteit organiseert komende maandag tot en met vrijdag de Week van de Diversiteit. Tijdens deze week staat het rijke palet van culturen binnen de universiteit centraal. Studenten en medewerkers uit verschillende culturen werken samen en ontmoeten elkaar, waardoor het internationale en multiculturele karakter van de universiteit benadrukt wordt. Belangstellenden kunnen diverse lezingen en presentaties bijwonen, deelnemen aan debatten en speciale gerechten proeven in de universitaire restaurants. Ook kunnen ze gedichten of verhalen schrijven, een roeiclinic volgen of het LI(s)FE short filmfestival bezoeken.

De week wordt maandag om 11.00 uur door vice-rector magnificus Rietje van Dam geopend in de centrale hal van de Faculteit der Sociale Wetenschappen aan Wassenaarseweg 52. Na de officiƫle opening zijn er een spectaculaire demonstratie van Chinese gevechtskunsten, een traditionele leeuwendans en een kort theaterstuk van de internationale studentenvereniging ISN-R. Tijdens de week van de Diversiteit trekt er een roadshow van faculteit naar faculteit. Deze karavaan bestaat uit kramen met presentaties van internationale en multiculturele studie- en studentenverenigingen en organisaties die zich oriƫnteren op diversiteit, vrolijke muziek, een traditionele Ethiopische koffieceremonie, harenvlechters en snacks.

Op www.weekvandediversiteit.leidenuniv.nl en www.weekofdiversity.leiden.edu is meer informatie te vinden.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×