Klimtouwen voor katten in de gracht

Nadat buurtbewoners in Havenwijk Zuid voor de tweede keer in korte tijd een verdronken kat uit het water haalden, was voor hen de maat vol. Begin april sloegen ze de handen in een en zo ontstond het wijkinitiatief ‘Kat uit de Gracht’. Door de hoge kademuren langs de Herensingel kunnen te water geraakte katten zelf niet meer op het droge komen. Om de geliefde huisdieren een pootje te helpen, zijn nu langs de kademuren zogenaamde kattenklimtouwen opgehangen. Het Hoogheemraadschap van Rijnland en de gemeente Leiden geven toestemming, Peter Labrujère en een visserijbenodigdhedenbedrijf gaven de touwen zelf. De bewoners zijn nog wel op zoek naar meer touw. Ook vrijwilligers die willen helpen om te touwen op te hangen, zijn welkom.

Behalve de eerder genoemde instanties, staan de wijkvereniging Tussen de Rijnen, Dierenambulance Leiden e.o. en het dierenmeldpunt De Provincie eensgezind achter dit wijkinitiatief. Zondagmiddag werd het eerste kattenklimtouw te water gelaten in de Zuidsingel t.h.v. de Zuidsingelbrug.

Meer informatie staat op //leidschkatblad.blogspot.com en www.tussenderijnen.nl/kijfgracht.htm.

Advertentie

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×