Aardewerk, slaven en zout in Leidse regio

De Dirk van Eck-stichting heeft een interessante lezing georganiseerd over de oorsprong van de handel in de Leidse regio. De sprekers zijn: Chrystel Brandenburgh van het Archeologisch Centrum, gemeente Leiden en Menno Dijkstra van het Amsterdams Archeologisch Centrum, UvA. Het thema is: ‘Aardewerk, slaven en zout’, waarbij aan de hand van recente archeologische vondsten uit prehistorie, Romeinse tijd en middeleeuwen, een boeiend beeld geschetst wordt van de vroege handelscontacten in de Rijnstreek. De lezingen vinden plaats in de Tuinzaal van Sociëteit de Burcht en de toegang is gratis.

Donderdagavond, 4 juni, aanvang 19.30 uur. Meer info: www.dirkvaneck.nl.  

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×