(Foto's: Jacqueline Borg).

Vredesboom geplant ter herinnering aan Hiroshima in Hortus

Vandaag plantte de Japanse ambassadeur Mr. Minoru Shibuya, zaden van de ‘Peace Tree’ uit Hiroshima in de Leidse Hortus. Hij werd hierbij geassisteerd door wethouder Marc Witteman, Zen-master ‘Smile Master’ Soken Danjo, de directeur van de Hortus Botanicus Paul Kessler en sumi-e kunstenaar Seizan Azuma.

Na een korte introductie door de heer Kessler, gevolgd door een toespraakje van Witteman, de ambassadeur en enkele Japanse woorden van Azuma, kon de ceremonie beginnen. Na de hoogwaardigheidsbekleders vroeg ‘Smile Master’ enkele kinderen uit het publiek om ook een zaadje te planten.

De zaden van deze vredesboom zijn van de ‘Aogiri’- boom, die, tegen alle verwachtingen in, de gevolgen van de atoombom op Hiroshima heeft doorstaan. De opvatting was, dat er zeker 70 jaar niets meer zou bloeien in het totaal verwoeste gebied. Daarom staat de boom nu symbool voor vrede en de kracht en vitaliteit van het leven.

Operazangeres Keiko Hashimoto bracht aansluitend een tweetal liederen ten gehore, geïllustreerd met een traditionele Japanse dans.

Advertentie

Duurzaamheid Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×