Burgemeester Lenferink opende de stadspicknick met een aantal slagen op de grote Japanse trom. Iets dat normaal gesproken pas is weggelegd voor de zeer professionele trommelaars. Aansluitend las hij enkele Haiku's (korte Japanse gedichtjes) voor. (Fotocollage: Jacqueline Borg, overige foto's: Chris de Waard.)

Van der Werfpark voor een dag Japans-Leidse ontmoetingsplek

De stichting Peen en Ui organiseerde vanmiddag een bijzonder geslaagde stadspicknick in het Van der Werfpark. Burgemeester Lenferink opende de dag met het voordragen van een Haiku (Japans puntgedicht red.), welke tot nadenken stemde. Het zomerse park was overigens geheel in Japanse sfeer gehuld met Japanse thee, bloemschikken, gedichten en Haiku’s op bestelling, spelletjes voor jong en oud en theater. Dit alles in een samenwerkend kader tussen de ‘Dag van het Park’ en de viering van de 400-jarige betrekkingen tussen Leiden en Japan.

Op het Rapenburg was een Japanse markt opgesteld, waar men per watertaxi naar toe kon gaan. Het was een bijzondere dag, waar veel mensen gebruik van maakten en zich hun zelf meegebrachte picknick goed lieten smaken.

Cultuur Leiden stadspicknick


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×