Rondleiding door de assemblagehal, foto's: Emile van Aelst.

Pechtold afwezig bij bezoek aan Leiden Bio Science Park

Vanmiddag werd het Leiden Bio Science Park bezocht door de campagnebus van D66 met daarin de top van de kandidatenlijst voor het Europese Parlement. Alexander Pechtold was er niet bij, omdat hij plotseling naar het vragenuurtje in de Tweede Kamer moest. Ook Robert Strijk, directeur Landelijk bureau D66 en vroeger Centrummanager van Leiden, was verhinderd. Het gezelschap werd verwelkomd in grand cafĂ© ‘De Stal’, naast Naturalis. Ellen Smit, marketing medewerkster van Leiden Bio Science Park, vertelde over het ontstaan en de groei van het park, dat nu al 25 jaar bestaat en grote faam heeft verworven in binnen- en buitenland. Daarna was het woord aan ing. Henk Venema, die uitleg gaf over ‘Biopartner’, waarbij starters in het segment begeleid worden. Zij maken een enorme groei door en in september van dit jaar wordt de eerste paal geslagen voor een groot nieuw startersgebouw op het terrein.

Vervolgens wandelde de complete delegatie naar het gebouw van Dutch Space waar ‘Chief Executive Officer’ Bart Reijen een uitgebreide uitleg gaf over het werk van Dutch Space en andere projecten, zoals dat van de Ariane satellieten. Naar zijn mening is het jammer dat Europa nog niet genoeg aandacht besteedt aan het Europese ruimteprogramma.

Aansluitend kreeg het gezelschap een korte rondleiding door de assemblagehal, waarbij alle delegatieleden en andere belangstellenden speciale kleding aan kregen, voordat de hal betreden mocht worden.

Vanavond vindt in de Branderij  een discussiebijeenkomst plaats, waarbij Pechthold in principe wel aanwezig is.

Na het bezoek gingen verschillende D66 delegatieleden nog even flyeren voor het station.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×