Studentenbedrijf Plate4You verkoopt straatnaamborden

Acht studenten van Hogeschool Leiden (HBO Rechten en Commerciële Economie) staan vandaag met hun bedrijf Plate4You in de nationale finale ‘Beste studentenbedrijf 2008-2009’. Als ze winnen mogen ze Nederland vertegenwoordigen tijdens de Europese finale in Denemarken. Algemeen directeur en student Kim Rimmelzwaan gaat voor de eerste plek: “Wij zouden geen ondernemers zijn als wij niet willen winnen”. Plate4You verkoopt nummerplaten en straatnaamborden met een persoonlijke kleur en tekst. Het idee is ontstaan vanwege ophef over diefstallen van straatnaamborden in Groningen. “Blijkbaar zijn de borden gewild,” zo dachten de studenten. Volgens Kim bleek dat inderdaad zo te zijn: “Wij hebben onze verkoopdoelstelling ruim gehaald”.

In april werden de studenten door een deskundige jury unaniem uitgeroepen tot winnaar van de regiofinale. Kim: “Dat geeft ons natuurlijk veel vertrouwen voor de nationale finale.” Tijdens de nationale finale moet Plate4You het opnemen tegen zes andere studentenbedrijven.

De studenten zijn al bijna een jaar bezig met hun onderneming. Zij kozen voor de minor Jong Ondernemen van Hogeschool Leiden, mede mogelijk gemaakt door de stichting Jong Ondernemen. Deze stichting wil het ondernemerschap via het onderwijs stimuleren en ondersteunt de studenten maximaal één jaar bij het opzetten en runnen van hun eigen bedrijf.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×