Vanmiddag rond 17.00 uur, opende wethouder Jan Jaap de Haan de unieke 'Buurt-Galerie' Tamtam in de Beatrixstraat in Leiden-Noord. Galerie Tamtam wordt dit jaar voor de tweede maal gehouden in het kader van het multiculturele Tamtam Festival, dat op 12 juni begint. Ruim 40 kunstenaars exposeren hun werk op ongewone plekken in een 'gewone' buurt, zoals in etalages van winkels, bij de ingang van de moskee en voor de ramen van buurthuizen en de videotheek. Na het voordragen van een tweetal gedichten door kunstenaar Piet Franzen, was het woord aan De Haan, die de straatgalerie een zeer goed idee noemde om kunstenaars en bewoners dichter bij elkaar te brengen. De Haan vond het zelfs zo'n bijzonder initiatief, dat hij het plan mee wil nemen naar de gemeente met als doel kunst te exposeren en te etaleren in leegstaande panden en kantoren in de Leidse binnenstad, die nu vaak dichtgetimmerd of afgeplakt het straatbeeld versomberen. Galerie Tamtam loopt tot en met 28 juni. Meer info, deelnemers en route: www.sonjavank.com/tamtam.

Foto's: Jacqueline Borg. 

Buurt-Galerie Tamtam feestelijk geopend

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×