Floor van leeuwen en Bas van Rijnsoever, foto: PR.

Jonge Leidse theatermakers op festival Bilbao

De theatervoorstelling ‘ZO komt de naakte waarheid aan haar licht’ van ‘MTG Blont’ is door het Amsterdamse ITS festival geselecteerd om te worden gespeeld als Nederlands meest interessante productie van net afgestudeerde jonge makers. ‘MTG Blont’ is een mimetheatergroep van de jonge Floor van leeuwen en Bas van Rijnsoever. De voorstelling is gemaakt in de Leidse Theaterwerkplaats ‘Ins Blau’ in kunstcentrum Haagweg 4. De makers van deze voorstelling krijgen een prijs van € 3.000, waarmee ze een nieuwe productie te maken, die op het ACT festival 2010 in het Spaanse Bilbao zal worden gespeeld.

‘MTG Blont’ won met deze voorstelling al de ‘Paradeparel’ op het ITS festival in 2008. Na voorstellingen op onder andere de ‘Parade’, het ‘Breaking Walls festival’ en het ‘Jonge Harten festival’, zal ‘ZO komt de naakte waarheid aan haar licht’ het komend theaterseizoen nog een twee maanden durende tour door Nederland maken.

Meer info: www.theaterinsblau.nl.  

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×