Vragen SP verkoop Hooglandse Kerkgracht 4

De SP heeft begrepen dat de gemeente het pand aan Hooglandse Kerkgracht 4 wil verkopen. Raadsleden Louk Rademaker en Eva de Bakker zetten vraagtekens bij de verkoop. In het bewuste pand zijn nu de Linkse Kerk en Cardea jeugdzorg gevestigd. De SP zegt papieren te hebben, waarin de gemeente stelt niet de eigenaar te zijn van het pand. Volgens een raadsvoorstel uit 1994 dat de partij gevonden heeft, blijkt dat het pand in erfpacht is overgedragen aan de Woningbouwvereniging Leiden, die later is opgegaan in Portaal. De SP heeft begrepen dat deze corporatie ook het eerste recht op aankoop van het pand heeft. Verder wilde de gemeente het pand ten tijde van de legalisering van de Vrijplaats aan Ons Doel overdragen, aldus de SP.

De partij verzoekt het gemeentebestuur om meer duidelijkheid.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×