Boekenmarkt Amnesty met gedichten geopend

Vanmiddag om 17.00 uur heeft wethouder John Steegh, samen met dichter Jaap Montagne, de boekenmarkt, georganiseerd door de Leidse afdeling van Amnesty International, officieel geopend. Na het openingswoord door voorzitter Laurens Beijen, droegen Steegh en Montagne, dichter/performer van het Leids Dichtersgilde, samen een gedicht voor; de laatste zinnen in ‘koor’. Daarna droeg de dichter nog een eigen geschreven gedicht voor “Wat je niet weten wil” met een betrokken heftigheid, die de wachtende kopers kippenvel bezorgde. Steegh hield zijn toespraakje verder maar voor gezien, zodat drommen mensen, gewapend met grote plastik tassen hun slag konden slaan. Afgelopen weken zijn veel eerste- en tweedehands boeken en dvd’s verzameld en de opbrengst gaat het goede werk van Amnesty. De markt duurt nog tot vanavond 21.00 uur en zal morgen van 10.00 tot 17.00 uur geopend zijn in de Tuinzaal van de Burcht.

Foto: Marjo Heemskerk.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×