Gemeente vangt 1,5 ton voor Koppenhinksteeg

De gemeente Leiden verkoopt de panden van de Vrijplaats Koppenhinksteeg van 150.000 euro aan Atrium Vastgoedontwikkeling B.V. uit Leiden. Atrium zal het complex in samenwerking met Architektenburo Hans Bakker verbouwen tot hoogwaardige en duurzame appartementen, die volgens de gemeente binnen de geldende bestemming ‘gemengde doeleinden’ passen. De gebouwen worden in oude luister hersteld. De gemeente gaat nu juridische stappen zetten om de Vrijplaats Koppenhinksteeg ontruimd te krijgen. Bestuurslid Gerard van Hees van de vrijplaats reageert teleurgesteld: “De gemeente laat ons echt helemaal vallen”. Zondag vergadert het vrijplaatsbestuur over de nu ontstane situatie. Van Hees verwacht niet dat het snel tot een ontruiming zal komen: “Er lopen nog verschillende gerechtelijke procedures en onlangs heeft de Raad van State nog beslist dat al onze activiteiten binnen het bestemmingsplan passen”.

De Vrijplaats verwacht dat de uitspraak van de RvS grote gevolgen zal hebben voor de juridische procedures waarin zij eist dat de gemeente haar belofte om de vrijplaats voor de stad te behouden nakomt. Deze zomer zullen zowel de rechtbank als de Hoge Raad zich over de kwestie buigen.

Leiden Nieuws Linkse Kerk


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×