'Original Bankster', Foto: K.U.T. 

K.U.T. beeld verwijst naar gangsters & kredietcrisis

Gisteren, tijdens het jaarlijkse Hiphopfestival Zomerjam op de Beestenmarkt, heeft het Leidse Kunst Uitschotteam (K.U.T.) een beeldhouw/graffiti demonstratie gegeven. Het resultaat is een beeldhouwwerk getiteld ‘Original Bankster’, dat vervaardigd is in een combinatie van ambachtelijk houtsnijwerk en graffiti design. De naam ontstond in de jaren dertig in Amerika, waar bankiers met gangsterpraktijken zo genoemd werden. K.U.T. vond deze benaming goed passen in de huidige kredietcrisis. In de grote, gedeeltelijk rood geschilderde houten sculptuur zijn een brandkast, rook, een schedel en enkele wolkenkrabbers te ontdekken. Bovendien is de naam erg toepasselijk bij de hoofdact van het festival: ‘Original Gangster’ Schoolly-D, de uitvinder van de gangsterrap. Hoe lang de ‘Original Bankster’ zal blijven staan is nog niet bekend.

Cultuur Leiden zomerjam


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×