Maarten van Veen, foto: PR.

6e editie Hortus Festival met toonaangevende musici

Binnenkort vindt de 6e editie van het Hortus Festival plaats, in verschillende botanische tuinen en landgoederen in Nederland. Ook in de Leidse Hortus worden tijdens dit festival wekelijks concerten gegeven. Aan bod komt met name de vroeg twintigste-eeuwse kamermuziek. Toonaangevende musici geven op de verschillende locaties, zoals onder andere de Hortus in Haren, in Utrecht en in Leiden, identieke concerten, geprogrammeerd door artistiek leider en programmeur van het festival, Maarten van Veen. Van Veen programmeerde de concerten rond het Reisalbum van Vera Stravinsky.

Tijdens het festival zal ook een werk van zowel Theo Loevendie als een compositie van Otto Ketting in wereldpremière gaan. Beide werken worden uitgevoerd door het Nederlands Saxofoon Kwartet.

Het festival vindt plaats van 17 juli tot en met 28 augustus. Meer info via deze link

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×