Uniek filmmateriaal LVSL naar Regionaal Gemeente Archief

De Leidse Video en Smalfilm Liga draagt komende woensdagochtend een grote hoeveelheid uniek filmmateriaal over aan het Regionaal Gemeente Archief. Het gaat om video-opnamen die in 2002 gemaakt zijn ter gelegenheid van het project “De Leidse Spiegel 2002”. Ook mag het archief zich vanaf woensdag de trotse eigenaar noemen van opnames van onder andere de invoering van de Euro, de nieuwjaarsreceptie in de Burgerzaal met interviews van een aantal vooraanstaande Leidenaars, gemeenteraadsvergaderingen, en de viering van Koninginnedag in Leiden, in 2000.

Het archief krijgt meer dan 150 uur aan opnames, waarvan een deel gemonteerd is tot themafilm. De overhandiging vindt om 10.00 uur plaats in het gebouw van het Regionaal Gemeente Archief aan Boisotkade 2A. Tijdens deze gelegenheid wordt filmmateriaal vertoond. Ook ontvangen belangstellenden de dvd De 3-octoberfeesten in Leiden en een collage uit de “Leidse Spiegel 2002“.

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×