Sleutelstad 93.7 FM goed beluisterd

De regionale radiozender Sleutelstad 93.7 FM heeft de afgelopen periode een uitgebreid (luister)onderzoek laten uitvoeren door de afdeling Media & Entertainment management van de Hogeschool InHolland in Haarlem. Niet alleen de luistercijfers, maar ook de naamsbekendheid en het imago van de zender uit Leiden werden daarbij onderzocht. Sleutelstad wordt het meest beluisterd door 20 tot 30-jarigen (29%). Ook in de groep 31-49 wordt de zender goed beluisterd (19%). Bijna de helft luistert meerdere dagen per week, van hen luistert ruim 1/3 op het werk. Van alle respondenten luistert 33% weleens naar Sleutelstad. Dat is fors hoger dan bij andere lokale radiozenders (25%*). Van de ondervraagden geeft 5% aan dat Sleutelstad hun favoriete zender is. Ter vergelijk: Radio 2 scoort bij die vraag 2%, Radio West 3% en Radio 1 en Radio Veronica 4%.

Opvallend genoeg associeren mensen die niet luisteren Sleutelstad met een zender voor een ouder publiek. dat blijkt dus niet te kloppen. Uit de representatieve steekproef blijkt verder dat 63% van de inwoners Sleutelstad 93.7 FM kent.  De combinatie van muziek en lokaal nieuws wordt door de luistaars gewaardeerd. 19% zou graag meer Nederlandstalige muziek horen.

Sleutelstad 93.7 FM zendt uit sinds december 2005. Sinds 2007 is de zender ook via het regionale kabelnet te ontvangen op 102.4 FM. De zender is te ontvangen in de hele Leidse regio en de Duin- en Bollenstreek en brengt een programma dat naast landelijk en regionaal nieuws, bestaat uit top 40, gouwe ouwe, nederlandstalig en muziek van artiesten uit de regio.

Luisteren via internet kan ook: //stream.sleutelstad.fm/

* Bron: Olon

Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×