Foto: (Jordy Kortekaas/K&G)

'Leidse lefgozers' van K&G naar Wereld Muziek Concours

Op zondag 2 augustus verdedigt de Show- and Marchingband K&G in Kerkrade haar kampioenstitels op de show- en marswedstrijden van het Wereld Muziek Concours (WMC). De afgelopen maanden is er druk gerepeteerd voor de deelname aan dit vierjaarlijkse concours dat internationaal wordt erkend als het belangrijkste festival voor de blaasmuziek. Met de nieuwe WMC-show ‘Music Moves’ neemt K&G het publiek mee op een muzikale tijdreis die begint in de Romeinse tijd met muziek uit de film Ben Hur.

Het orkest speelt verschillende stijlen van muziek en laat de manier waarop mensen door de eeuwen heen op muziek hebben bewogen zien. Middeleeuwse muziek, bekende klassieke werken, blues, musical, soul, pop en volksmuziek, alles komt aan bod in ‘Music Moves’. Voor de marswedstrijden zijn twee marsen ingestudeerd: de Amerikaanse mars ‘Architect of Victory’ en de speciaal voor K&G gecomponeerde Russisch getinte mars ‘Marsh Leidenski Molodkov’ ofwel de ‘Mars van de Leidse Lefgozers’.

Advertentie

Cultuur Leiden


Studio Leiden
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

Studio Leiderdorp
Sisalbaan 13
2352 AZ Leiderdorp

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×