Politie Duin- en Bollenstreek lost reeks misdrijven op

Met de aanhouding van vijf verdachten denken de recherche in de Duin- en Bollenstreek en het politieteam Lisse / Hillegom een reeks misdrijven te hebben opgelost. Het gaat om een beroving, een woninginbraak, bedrijfsinbraken en mishandelingen. De misdrijven vonden sinds februari van dit jaar plaats in Hillegom, Noordwijk, De Zilk, Lisse en Voorhout. Vier verdachten in de leeftijd van 18 tot 22 jaar uit Hillegom zijn eind mei aangehouden. Dat heeft de politie nu pas bekend gemaakt. Drie van hen zitten in voorarrest. Een vijfde verdachte van 19 jaar uit diezelfde plaats werd in juli aangehouden. Het onderzoek is nog niet afgerond en de politie sluit dan ook niet uit dat de verdachten nog meer misdrijven op hun naam hebben. Ook andere aanhoudingen worden niet uitgesloten.

De meer dan twintig misdrijven waarvan de vijf aangehouden mannen verdacht worden, zijn door politie en justitie uitgebreid onderzocht. Dat onderzoek is al eind maart van start gegaan. Aanleiding tot het rechercheonderzoek was de beroving van een winkelier aan de Hoofdstraat in Hillegom. Op zaterdag 28 maart werd hij rond 17.50 uur door twee mannen beroofd van zijn dagopbrengst die hij wilde afstorten bij een bank. De overvallers spoten hem daarbij een vloeistof in zijn ogen.

Na 2 maanden intensief speuren konden de vier verdachten op 26 mei worden aangehouden. Er vonden doorzoekingen op verschillende adressen plaats. Bij één van de verdachten werd een gedeelte van de buit gevonden die was meegenomen bij een inbraak in een recreatiepark in Noordwijk. De verdachten werkten in wisselende samenstelling. Bij de bedrijfsinbraken hadden de daders het vooral gemunt op kluizen.

Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×