Hoogbejaarde vrouw opgelicht

Een man en een vrouw is het woensdagmiddag gelukt om met een babbeltruc een broche te stelen uit de woning van een 86-jarige vrouw uit Voorschoten. De twee waren de achtertuin van de woning aan de Nassaukade in gegaan en klopten aan. De bewoonster opende de achterdeur waarna haar gevraagd werd naar telefoonnummers. Zij besloot deze voor hen op te zoeken. De twee liepen met haar mee de woning in, waar ze interesse toonden voor de woning en de man ook even naar boven ging. Nadat de twee weer waren vertrokken ontdekte de bewoonster de boven haar broche was gestolen.

De politie is met een onderzoek begonnen en vraagt mensen die de man en vrouw mogelijk gezien hebben om contact op te nemen met de politie in Voorschoten. Het stel was tussen de 30 en 40 jaar oud. De vrouw was tenger van postuur en had half lang blond haar. De man had donker kort geknipt haar.

De politie adviseert om bij dit soort gevallen om niet te goedgelovig te zijn, niemand in huis te laten, de deur op slot te draaien en bij twijfel de politie te bellen via 1-1-2. Veel mensen denken dat het nummer alleen bedoeld is als er mensenlevens op het spel staan, terwijl het nummer gebeld kan worden in alle gevallen wanneer elke seconde telt. Door te bellen bij heterdaadsituaties wordt de kans groter dat de daders gepakt worden. Kijk voor meer info op: www.1-1-2heterdaad.nl.

Nieuws Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×