Foto's: Emile van Aelst  en Lucinda Truijers/K&G.

Leidse K & G weer wereldkampioen voor vier jaar

Vandaag sleepte de Leidse Show- and Marchingband K&G op het vierjaarlijkse Wereld Muziek Concours ( WMC) in Kerkrade, de kampioenstitel voor de elfde keer in de wacht. De show- en marswedstrijden van het WMC trokken in totaal zo’n 750.000 bezoekers en er deden 22.000 deelnemers mee. K & G, had de afgelopen maanden druk gerepeteerd op het rugbyveld in Leiden en imponeerde het publiek door een fantastisch uitgevoerde muziekshow, waarin allerlei stijlen en bewegingen aan de orde kwamen. Zelfs de ‘Moonwalk’ van Michael Jackson ontbrak niet in de serie ‘Music Moves’. Voor de marswedstrijden werden twee marsen ten beste gegeven: de Amerikaanse mars ‘Architect of Victory’ en de speciaal voor K&G gecomponeerde Russisch getinte mars ‘Marsh Leidenski Molodkov’ ofwel de ‘Mars van de Leidse Lefgozers’. Deze Leidse lefgozers hebben de Sleutelstad in Kerkrade wederom op de (wereld)kaart gezet!

Cultuur Leiden Nieuws


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×