Werkzaamheden Rijn-Schiekanaal en Oude Rijn

De provincie Zuid-Holland start volgende week maandag met het vervangen van de oeverbeschoeiing langs het Rijn-Schiekanaal en de Oude Rijn in de gemeenten Leiden, Leiderdorp, Voorburg-Leidschendam en Alphen aan den Rijn. De werkzaamheden bestaan uit het verwijderen van de huidige damwand en het aanbrengen van een nieuwe damwand en taludbekleding. De scheepvaart moet tijdens de werkzaamheden rekening houden met enige hinder

De nieuwe beschoeiing moet voorkomen dat de oevers afkalven. Ook zorgt een goede beschoeiing voor het behoud van een voldoende brede vaarweg voor de scheepvaart. Op die manier worden zowel de oever als de vaarweg veilig gehouden.

Leiden Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×