Beatrix opent gerenoveerd Academiegebouw van Universiteit Leiden

Vandaag heeft Koningin Beatrix het totaal gerenoveerde Academiegebouw van de universiteit Leiden geopend. Hiertoe onthulde de vorstin een bronzen reliëfsculptuur van kunstenaar Theo van de Vathorst, waarop te zien is hoe Willem van Oranje de stad Leiden in 1575 een universiteit schonk. Van het 428 jaar oude gebouw was de dakconstructie volledig aangetast door de bonte knaagkever. Daarnaast diende het gebouw beter geschikt te zijn voor haar representatieve functie. De renovatie heeft ruim drie jaar in beslag genomen. Vanmiddag wordt ook het academisch jaar geopend door Alexander Pechthold.

Foto’s: www.dandrea.nl

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×