Madonna.

Kunst met een glimlach van Christiaan van Tol

Van 25 september tot 8 december exposeert Christiaan van Tol tekeningen en schilderijen in de Faculteit der Sociale Wetenschappen. In het werk van Van Tol is van alles mogelijk. Niet zelden groeien zijn krabbeltjes uit tot schilderijen, waarbij de invloed van strips en ‘street-art’ onmiskenbaar aanwezig is. Zijn schilderijen vertellen verhalen en lijken soms op het eerste gezicht illustratief. Hoewel een glimlach snel ontstaat bij het zien van de uitgebeelde personages, komt ook eenzaamheid en vervreemding sterk tot uitdrukking. De titels worden vaak in de compositie opgenomen en verwijzen naar de verhalen, die bij nader inzien een wezenlijk onderdeel van het schilderij blijken uit te maken.

Meer info over de kunstenaar: www.chistiaanvantol.nl

Openingstijden: Ma – Do 8:00-22:00 uur, Vrij 8:00-20:00 uur. Ingang aan de achterzijde van het gebouw. Parkeren wordt aangeraden in de parkeergarage van het LUMC.

Galerie FSW, Faculteit der Sociale Wetenschappen, Pieter de la Courtgebouw, Wassenaarseweg 52, Leiden.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×