Bureau IPV Delft heeft de 'Design & Build'-aanbesteding gewonnen voor de nieuwe Jan Dekker brug naar het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond. (Foto: PR).

Teylingen kiest ontwerp nieuwe brug naar Koudenhoorn

De bovenbouw van de Jan Dekker brug naar het recreatie-eiland Koudenhoorn in Warmond moet worden vervangen. Bouwtechnisch is de brug sterk genoeg, maar hij is te smal voor hulpvoertuigen. Ook voldoet de brug nu niet aan alle veiligheidseisen. Omdat de gemeente Teylingen de uitstraling van de nieuwe brug heel belangrijk vindt, is een aanbesteding gehouden via het zogenaamde ‘Design & Build’-principe, waarbij deze punten in een prijsvraag verweven waren. Het college van Teylingen heeft nu gekozen voor het ontwerp van Bureau IPV Delft. Holland Scherm BV uit Rotterdam gaat het project uitvoeren. De nieuwe brug kost de gemeente zo’n drie ton.

De nieuwe brug krijgt een open karakter en moet straks één geheel vormen met de nieuwe passantenhaven en het nieuwe plein. Ook biedt het nieuwe ontwerp meer mogelijkheden voor evenementen. “De nieuwe brug maakt een verwijzing naar het waterrijke karakter van Warmond door met pylonen te refereren aan masten van zeilboten. Het brugontwerp illustreert hiermee de verbondenheid met de waterrecreatie,” aldus de gemeente. Naast een nieuwe bovenbouw krijgt de brug ook een nieuw brugdek en worden de leuningen vervangen voor een transparante en lichte constructie waarbij LED-verlichting wordt toegepast.

De planning is om de brug op 31 maart 2010, bij de start van het nieuwe waterseizoen klaar te hebben. Op 5 november 2009 behandelt de raad het investeringskrediet van de brug. Begin december start de aannemer met de uitvoering van de werkzaamheden. Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden worden maatregelen genomen om het eiland bereikbaar te houden.

Regio


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×