Twee 17-jarige jongens aangehouden voor tasjesroof en zware mishandeling

Afgelopen donderdag, tijdens koopavond, zagen twee agenten een scooter met hoge snelheid, slingerend door het winkelend publiek heen, op de Haarlemmerstraat rijden. Twee 17-jarige Leidse jongens probeerden vanaf hun scooter de tas van een 55-jarige vrouw mee te grissen. Dit mislukte, maar de vrouw viel op de grond en werd een aantal meters meegesleurd, omdat zij haar tas niet losliet. Ook een 51-jarige man deed aangifte van mishandeling. De jongens negeerden het stopteken van de agenten en gingen er vandoor richting de Hartenbrugkerk, maar kwamen ten val op de hoek van de Stille Mare. De bijrijder nam de benen, waarna een agent de achtervolging per fiets inzette, die hij tussentijds vorderde van een voorbijganger. Zo werd de jongen in de kraag gepakt en werd de fiets weer terug aan de eigenaresse gegeven. De bestuurder van de scooter probeerde ondertussen eveneens te ontsnappen. Hij kwam met zijn scooter opnieuw ten val en er moest pepperspray aan te pas komen om hem te kunnen arresteren.

Advertentie

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×