K.U.T. kunstenaar weer terug aan Leidse kust

Vandaag komt kunstenaar Merijn Tinga, van het bekende en beruchte Kunst Uitschot Team (K.U.T.), weer terug in Leiden na een kunstproject annex zeilreis langs Scandinavië en rond Engeland. Tinga is vijf maanden onderweg geweest. In de mast van zijn 31 voet lange zeiljacht had hij een camera gemonteerd, waarmee elke twee tot vier uur een foto werd genomen, van de situatie op het dek en gelijktijdig een opname van de horizon. Het resultaat is een serie van ruim 1400 bijzondere foto’s van kusten, havens en zee. Tinga: “Het is opvallend hoe snel je al je bezit en routines van thuis vergeet; de paar vierkante meter, die je hebt, worden ruim en je zie ineens hoe weinig je eigenlijk nodig hebt. Deze reis heeft mij weer een open blik gegeven en die hoop ik lang vast te kunnen houden te midden van de drukte in de stad”.

De kunstenaar gaat de foto’s gebruiken om een installatie mee te maken, die vooral het licht en het ritme van de reis moeten benadrukken.

Meer info: www.sailingrhythm.com en www.uitschot.com

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×