Foto's: Jacqueline Borg

Spectaculaire opening Leidens Ontzet

Vanmiddag om 15.74 uur (voor niet-Leidse horloges is dat dus 16.14 uur) verrichten burgemeester Lenferink en de voorzitter van de 3 October Vereeniging Mw. Els van Eijk Heslinga met een gezamenlijke druk op de knop, de officiële opening van de viering van Leidens Ontzet. Als start voor alle feestelijkheden kon het publiek genieten en huiveren van een spectaculaire voorstelling, die speciaal voor deze gelegenheid werd gemaakt, waarbij een tijdspatroon van verleden naar toekomst op indrukwekkende wijze werd gevisualiseerd. Van alle kanten rond het plein kwamen de spelers de binnenste cirkel onder de overkapping op en gaven een bijzondere show in de stijl van ‘Cirque du Soleil’ met live gespeelde muziek. De belangstelling was groot en het publiek, deels verscholen onder paraplu’s, reageerde laaiend enthousiast.

Cultuur Leiden 3oktober2009


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×