Japanse tatoeages in Leidse galerie

In het kader van de viering van de 400- jarige betrekkingen tussen Leiden en Japan organiseert de Expansionist Art Empire Gallery de expositie ‘Irezumi’ met foto’s van de Leidse fotograaf Fred Rohde. ‘Irezumi’, dat letterlijk betekent: ‘het aanbrengen van inkt in de huid’, bestaat uit een selectie van foto’s van Japanse tatoeages uit het archief van Rohde, die tevens redactielid is van het Nederlandse magazine ‘Tattoo Planet’. De tatoeages zelf, zijn gezet door Ron Rijks van Tattoo Centre Alkmaar.

In de rijke traditie van de Japanse tattookunst worden karpers, draken, tijgers, pioenrozen, kersen- en lotusbloemen, chrysanten, Boeddha’s, samoerais, geisha’s en demonen gezet op het hele lichaam, maar ook op delen van armen en benen. In Japan worden tattoos nog steeds geassocieerd met de Japanse maffia, de Yakuza, maar ook daar is de jeugd steeds meer geĆÆnteresseerd in deze ‘body art’, vaak in een combinatie van traditionele met Amerikaanse dessins. Ook in Nederland zijn de Japanse figuren tegenwoordig erg geliefd.

De tentoonstelling loopt van 10 tot en met 31 oktober. De opening vindt plaats op zaterdag 10 oktober tussen 16.00 en 18.00 uur.
Meer info en openingstijden: www.expansionistartempire.com

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×