Vierkant in Vierkant van Theo van Doesburg, montagefoto: architect Dickens van der Werff.

Kunstwerk op Stationsplein

Dankzij de inspanningen van leerlingen van Bouwforce wordt het Stationsplein vanaf volgende week donderdag verfraaid met een kunstwerk van Theo van Doesburg. De leerlingen van Bouwforce; een samenwerking tussen Bouwopleiding Rijnland (BOR) en het ROC Leiden, bouwen een houten versie van het 12 meter hoge monument, dat uiteindelijk in wit betonnen uitgave op het plein komt te staan. Het kunstwerk wordt gemaakt ter gelegenheid van de tentoonstelling ‘Theo van Doesburg en de internationale Avant- Garde’. Deze tentoonstelling is tussen 20 oktober en 4 januari te zien in de Lakenhal. Van Doesburg heeft een groot deel van zijn leven in Leiden gewoond en gewerkt.

De kunstenaar ontwierp het kunstwerk dat de naam Vierkant in Vierkant meekreeg, in 1917 voor een prijsvraag voor een fontein op het stationsplein van Leeuwarden. Hij won er de tweede prijs mee.

Cultuur Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×