Kruispunt Willem de Zwijgerlaan weer spik en span

De bewoners van de Merenwijk kunnen weer opgelucht ademhalen. De werkzaamheden aan het kruispunt van de Willem de Zwijgerlaan, IJsselmeerlaan en Sumatrastraat zijn sinds afgelopen vrijdag klaar. Dat betekent dat de IJsselmeerlaan weer open is en dat het verkeer over een vernieuwd kruispunt rijdt. De afgelopen weken zijn kabels en leidingen verlegd, is riolering vervangen en is vervuiling gesaneerd. Ook is de wegconstructie uitgebreid en zijn er nieuwe verkeerslichten en openbare verlichting aangebracht. In het plantseizoen worden nieuwe bomen en planten neergezet. De komende dagen vinden afrondende werkzaamheden plaats in de Abraham Crijnssenstraat en wordt de resterende belijning aangebracht.

Op de Willem de Zwijgerlaan tussen de Marnixstraat en de verlegde Gooimeerlaan is de weg nog tot half november versmald, in beide richtingen. De vernieuwing van het kruispunt is een belangrijk onderdeel van fase 1 van de herinrichting van de Willem de Zwijgerlaan. Nu dit kruispunt klaar is, is de Gooimeerlaan de komende maanden aan de beurt. Ter hoogte van de Hallenweg wordt een rotonde aangelegd. Daarom is de Hallenweg tussen vandaag en begin december dicht. Bestemmingsverkeer naar het Groenoordhallenterrein wordt omgeleid via de Floris Versterlaan. Verkeer op de Gooimeerlaan rijdt over een tijdelijke weg langs het werkterrein. Begin december is de verlegde Gooimeerlaan ook helemaal klaar.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×