De selectaDNA-pakketten worden uitgedeeld onder de studenten; foto: Niek Bavelaar.

Eerste SelectaDNA-pakket overhandigd aan Leidse studente

Gisteren overhandigde districtschef Leiden-Voorschoten van de Politie Hollands-Midden, Paul van Musscher, het eerste SelectaDNA-pakket uit aan de Leidse derdejaars filosofiestudente Nienke van Verschuer. Nienke raakte onlangs door diefstal haar laptop kwijt en reageerde met de woorden: “Niet alleen mijn intellectuele eigendom, zoals essays, maar vooral mijn persoonlijke foto’s en muziek, waar ik geen back-up van had gemaakt, ben ik kwijt geraakt. Ik denk dat met dit kunstmatig DNA onze spullen beter beschermd zijn en we dieven afschrikken.”

SelectaDNA is een onzichtbare stof met een uniek nummer, waardoor gestolen spullen gemakkelijker aan de rechtmatige eigenaar te koppelen zijn. Omdat de kans, dat inbrekers op deze wijze sneller tegen de lamp lopen groot is, hoopt de politie, dat het ook preventief zal werken. In totaal sponsoren Gemeente Leiden, SLS Wonen, politiedistrict Leiden-Voorschoten en de Universiteit Leiden een zestigtal SelectaDNA-kits, die daardoor gratis beschikbaar zijn voor studenten.

Leiden


Studio
Middelstegracht 87A
2312 TT Leiden

E-mail
redactie@sleutelstad.nl

Telefoon Redactie
071 - 5235907

×